Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Spelarmötet

07 SEP 2010 11:25
En sammanfattning av vad som sades.
  • Skapad: 07 SEP 2010 11:25

Ett lyckat möte med 42 närvarande. Utav dessa var det endast 5st som kommer vara juniorer 2011. 2 stycken är ej aktuella för spel vilket lämnar oss en grund av 35 spelare till Seniorlaget. Vilket är bästa utgångssiffran på många år.

 

Vi presenterade vilken Organisation för seniorlaget vi kommer att sträva efter.

Denna är

-Head Coach

-4st Assisterande Coacher(positionscoacher)

-7 stycken Assisterande spelare(som har ansvaret för sin position)

Vi kommer så snart som möjligt att utse de 7 stycken assisterande spelarna för att kunna hålla bra träningar under den kvarvarande tid vi har ute på konstgräsplan.

Till detta så tillkommer det en Fyscoach och en assisterande Fyscoach. Utsedda till dessa är redan

-Fyscoach: Lars Forsgren

-Ass. Fyscoach: Niklas Boija

Vi kommer under hösten att utse Head Coach och Assisterande Coacher allteftersom det är möjligt. Det minsta vi kommer sträva efter är två Coacher som har varsitt Defensiv och Offensivt koordinationsansvar. Skulle det bli så så kommer de assisterande spelarnas position att lyftas något ytterligare med ett högre ansvar.

 

Två stycken Captains för Offense och Defense kommer att röstas fram i en förtroendeposition. Dessa kommer bland annat att vara en resurs för både coacher och spelare när det gäller att framföra kritik åt ena eller andra hållet i kedjan. Dessa kommer även att verka som ledarpersoner vid matcher så det krävs starka och erfarna personer som våra yngre spelare kan se upp till och motiveras utav.

 

Vi presenterade ett nytt tankesätt (för våran förening) i uppdelningen utav året. Vi delar upp det i olika perioder som är i gällande ordning

Post season (september, oktober) - Börjar fotbollsåret omedelbart efter att seriespelet avslutats. Nu börjar vi fila på våra grundläggande fotbollskunskaper och bättra på våran fysik.

Off Season 1 (november, december) - En period då vi enbart lägger tid på att bättra våran fysik.

Off Season 2 (januari, februari, mars)- Börjar smått med att lägga in fotbollsträningar för att fräscha upp våra grunder och lära oss det man individuellt kommer göra när spelsäsongen kommer. Även här är fysträning en stor del utav träningstiden. Här kommer det ofta in lite mindre träningsläger för att börja öva in spelsystemen och förstå dom.

Pre Season (april) - När det snart är dags för seriestart så ökar antalet fotbollsträningar och fokusen läggs mer på vad vi ska göra som lag än vad vi ska göra individuellt. Här övar vi alltså spelsystem och blir samspelta.

Regular Season (maj->)- Seriespelet. Här handlar det om att utvärdera matcher och anpassa träningarna till vad vi behöver öva på.

 

Vi presenterade vad vi har för träningar i närtid.

Vi befinner oss just nu i "post season" och kommer stanna utomhus så länge som möjligt. Detta bedömer vi vara till slutet av oktober. Fram tills dess har vi träningar två gånger i veckan. Onsdagar och Fredagar.

Nästa period kommer vara Off Season 1 då vi kommer fortsätta med träningar två gånger i veckan. Vi kommer på Tisdagar vara i åkersvikshallen och öva löpning. På Torsdagar eller Fredagar kommer vi ha alternativa träningar som Fyscoacherna bestämmer. Dessa kommer i god tid att stå på hemsidan så att man inte behöver fundera. Lite beroende på aktivitet så kan dag och tid komma att variera något. Men exempel på aktiviteter kan vara Vattenfys, Skridskoåkning, Brottning eller något annat.

Off Season 2 så kommer vi att lägga in en fotbollsträning i veckan och fortsätta ha en fysträning i veckan.

 

Under dessa perioder så är det även obligatoriskt att styrketräna. Detta kontrollerar vi genom ett antal fystest på ett år. Testperioderna är: I början av Post season, I början av Off Season 1 och i början av Pre Season. Det är viktigt att folk hela tiden förbättrar sin fysik, dels för prestationens skull men främst för att skaderisken på fotbollsplan minskar ju fler timmar man lägger ned på gym. Fyscoacherna har ett ansvar att följa upp spelares utveckling och komma med tips och råd för utformning utav träningsprogram etc.

 

Vi pratade även en hel del om vilka krav vi kommer ställa på våra spelare. Och vi utgår från ett 100%-ligt engagemang för föreningen, laget och sina lagkamrater. 100% innebär till exempel fullständig träningsnärvaro eller anmäld och godkänd frånvaro. Men det innebär också ett visst uppförandekodex där man alltid gör sitt yttersta för att representera föreningen på ett positivt sätt. Detta kommer upprättas i ett kontrakt som man skriver på när man bestämt sig för att vara med i Sundsvall Flames och om man missköter sig så kan man komma att bryta kontraktet och ej längre vara välkommen till aktiviteter inom föreningen (träning, match, super bowltittning etc).

Skribent: Emil Jensen

Klicka på Svenska Spels banner och Sundsvall Flames får en del av din insats.

 

Stöd Sundsvall Flames när du handlar på nätet!

Postadress:
Sundsvalls AFF Flames - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Richard Johansson, Gästa 109
86295 Njurunda

Kontakt:
Tel: 0738285310
E-post: styrelsen@sundsvallf...

Se all info