Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Vill du bli sponsor?


Om Sundsvall Flames
Sundsvall Flames är Sundsvalls enda klubb för amerikansk fotboll, i dagsläget befinner vi oss i en uppstartsfas efter att föreningen varit vilande i ca 4 år. Intresset för amerikansk fotboll är nu större än nånsin, föreningen växer stadigt och utvecklingen går fort frammåt. Vår högsta prioritet just nu är att få igång en stadig ungdomsverksamhet varpå vår fokus riktar sig främst mot barn och ungdomar. I dagsläget aktiverar vi omkring ett 30-tal ungdomar varje vecka. Klubbens främsta mål med verksamheten är att ha lag i alla åldersklasser och att även organisera tjejer igen, något som vi var bland de första i Sverige med att göra. 

I många idrotter är tävlandet och matchandet grundidén. Så är det också hos oss, men vi anser även att man ska kunna vara medlem och deltaga endast för sin egen motions skull.

Värderingar
Föreningen arbetar aktivit med att motverka all form av diskriminering. Våra övergripande mål är att ALLA som vill skall kunna träna amerikansk fotboll hos oss.
Oavsett om de som tränar;
• ”bara” vill ha kul och träffa kompisar,
• ”bara” vill motionera för att förbättra sin fysiska status
•  vill träna hårt för att satsa på elit nivå

Vad vi vill uppnå med vår barn och ungdomsverksamhet
Huvudmålet för klubbens barn och ungdoms verksamhet är inte att få fram dem som är bra på amerikansk fotboll utan att få fram bra barn och ungdomar!
Ungdomarna uppmuntras till allsidigt idrottande och vi vill väcka ett livslångt intresse för rörelse, idrott och motion.

Samarbete med skolor
Sundsvall Flames har tidigare samarbetat med Sundsvalls skolor. Något som vi har för avsikt att göra igen. Föreningens medlemmar har då kommit ut till skolorna för att presentera sporten och genomföra skolturneringar. Vi har bland annat arrangerat en turnering med tio högstadieskolor och 130 deltagare. I framtiden vill vi kunna erbjuda amerikansk fotboll som en specialidrott på gymnasienivå. Men först behöver vi växa.

Vad som gör oss unika
Det som är speciellt med föreningens verksamhet är alltså att vi vill erbjuda ett stort utbud av aktiviteter som täcker både elit och motion. När vi tränar så kan vi periodvis blanda alla föreningens medlemmar i en och samma träningsgrupp. Vuxna elitspelare tränar tillsammans med våra barn och ungdomar. Hos oss finns alla typer av kroppsbyggnader, stora jättar till offensiva linjemän som tränar tillsammans med små snabba ”runningbacks”, och det fungerar bra.

Vad tänker vi göra med sponsorpengarna?

Träningsanläggningen
Vi har en vision om att kunna bygga en egen hall där vi under vinterns kalla månader kan förbättra vår fysik. Detta innefattar en träningsanläggning enligt en modell som finns vid amerikanska universitet.

Arena
En annan vision som vi också har är att ha en egen arena med läktare och omklädningsrum, där vi också kan bedriva all vår verksamhet. Detta inkluderar givetvis en fullstor plan för amerikansk fotboll. 

Utbildade amerikanska fotbollstränare, ett måste för vår verksamhet
I fotboll tror var och varannan förälder att de egentligen skulle kunna göra en lika bra träning som den som håller i träningen. Därför är det ofta inte så svårt att hitta lämpliga ledare.
I amerikansk fotboll så finns det tyvärr väldigt få föräldrar som kan hjälpa till som tränare. Dessutom är amerikansk fotboll en kollisions sport där de förekommer tacklingar och blockeringar. Vi sätter säkerheten högt. Därför kommer alla våra tränare från vår ordinarie verksamhet. Vi är mycket noga med att se till att alla tränare får en gedigen tränarutbildning.

Vad kan vi erbjuda?

Reklam på hemsidan
Hemsidan har i snitt över 100 unika besökare om dagen från hela världen

Reklam på matchdräkten
Tidningar och media brukar uppmärksamma våra matcher då amerikansk fotboll gör sig bra på bild och det blir en bra exponering om ni köper reklam på vår matchdräkt. Detta kan också innebära reklam på skolagens tröjor.

Reklam på utskick till medlemmar

Deltagande på era arrangemang typ, familjedagar, jippon osv..

Enstaka specialträningar i samband med t.ex. ”Kick off” m.m.

Uppdaterad: 07 MAJ 2018 20:43 Skribent: Styrelsen
E-post: This is a mailto link

Klicka på Svenska Spels banner och Sundsvall Flames får en del av din insats.

 

Stöd Sundsvall Flames när du handlar på nätet!

Postadress:
Sundsvalls AFF Flames - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Richard Johansson, Gästa 109
86295 Njurunda

Kontakt:
Tel: 0738285310
E-post: styrelsen@sundsvallf...

Se all info